Nana Ashaa ;)

+facebook

+twitter

+the boss

+stuffs

+home

+exchange links



Disclaimer



Hayy! I'm Intan Rabiatul Natasha a blogger from Klang, Selangor. I'm sorry if i took so much time to keep updating my blog. Currently studying at Unimas :D ;)

P/S:I am now a degree student.





Social Networks


Hello-hello



They Are Hot




Lots of Thanks


I gain this template from This awesome girl. The header was made by me using the Photoshop CS4. I got the awesome font from Dafont and the awesome photo from WHI ;)




Stabilkan Penglibatan Diri Dalam Universiti


Assalamualaikum and Hello!


Masuk Semester kedua ni baru nampak betapa penatnya diri ni sebab terlalu tamak sangat nak masuk itu ini. Semua sebab nak active kolej punya pasal and tak nak duduk luar. Baguslah kan? Biar ada pengalaman walaupun busy tak ingat dunia. Ahaks.

Pengalaman tu mahal harganya dan kebanyakan ilmu yang kita peroleh dari hidup ni dari pegalaman.

okay, hakak berfalsafah pulak. Malam ni rajin nak update blog sebab tak boleh nak tidur walaupun sakit kepala yang tersangat lah sakit ditambah lagi dengan demam.

Untuk stabilkan diri dalam penglibatan kat universiti, kita kena ada time management yang sangat efficient dan yang paling penting rehat kena mencukupi. Pastikan dalam satu hari kita ada masa untuk siapkan assignment. Busy macam mana pun assignment dan classes sangat penting.Sebab kalau busy dengan persatuan dan program kita akan kurang masa nak belajar dan bila kurang masa nak belajar dan berehat juga melepak, kita kurang peka dengan apa yang kita patut lakukan.

Jadi sebolehnya sediakan buku nota atau pakai je gadget canggih korang tu untuk ingatkan korang apa yang nak kena buat dan apa yang korang kena siapkan. Disiplin tu penting. Bagi yang jenis suka manage perbelanjaan, pastikan korang ada waktu tertentu untuk basuh baju kalau tak nak pergi dobi sebab percayalah kalau korang pergi dobi bajet korang akan lari. Unlesslah korang dapat 300 seminggu.

Kalau korang sebagai ahli jawatan pelaksana untuk sesuatu event, pastikan korang alert dengan meeting yang ada sebab itu akan membantu dalam pengurusan masa korang. Katakanlah:

Alia ada meeting untuk event A dan dalam masa yang sama ada discussion untuk assignment Prof D. 

Mana satu yang dia patut pilih? For me, dia patut beri priority pada assignment dia but at the same time dia kena inform pada ketua dia. Because, bila dia dah ada masa discussion assignment, it will be easier for her untuk uruskan that thing even she is superbusy.

So, I think that's all from me. Talk to you later XOXO!



xxNana Ashaxx



Older Post | Newer Post