Nana Ashaa ;)

+facebook

+twitter

+the boss

+stuffs

+home

+exchange links



Disclaimer



Hayy! I'm Intan Rabiatul Natasha a blogger from Klang, Selangor. I'm sorry if i took so much time to keep updating my blog. Currently studying at Unimas :D ;)

P/S:I am now a degree student.





Social Networks


Hello-hello



They Are Hot




Lots of Thanks


I gain this template from This awesome girl. The header was made by me using the Photoshop CS4. I got the awesome font from Dafont and the awesome photo from WHI ;)




Tips Penjagaan Handphone dan Seangkatan Dengannya


Assalamualaikum and Hello!




Hello! Tadi bukak Blog Si Comel ni, then tertarik nak share dengan korang semua memandangkan I memang dah kekeringan Idea nak membebel dekat sini. So, korang memang sayangkan gadget korang kan?
Siapa tak sayangkan Handphone, Smartphone, tablet and so on kan? So, ini caranya nak jaga gadget korang dengan baik.

1. Jangan goyang-goyangkan gadget anda semasa ketiadaan Signal. Ini akan membuatkan gadget and pening dan mual.

2. Jangan charge gadget anda terlalu lama. Kalau dah full terus matikan suis atau cabut plag. Karang battery gadget korang kembung dan bunting. Jika terjadi sudah tentu korang tak nak menikahinya kan? :P

3.Jangan selalu bermain game dengan gadget anda cubalah serius dengannya di dunia ini tiada siapa yang mahu dipermainkan seperti anda.

4.Jangan terlalu kerap memicit micit papan kekunci gadget anda. Jika ini berlaku. gadget anda akan mengalami cirit birit lalu tercirit.

5. Cucilah gadget anda seminggu sekali. Bersihkan dirinya daripada kotoran virus dan noda. Cuba bayangkan diri anda tidak mandi selama seminggu?

6. Pakaikan gadget anda dengan baju atau jaket yang tebal. Ini akan membuatkan gedget anda berasa lebih selesa dan dapat mengelakkan gadget anda daripada masuk angin.

7. Jangan terlalu sering mengisi topup dengan harga yang murah. Ini akan membuatkan handphone anda berasa rendah diri. Semakin mahal. Semakin tinggi harga dirinya.

8. Gunakan Facebook bersubsidi. Hal ini akan menjimatkan kredit handphone anda.

9. Jangan penuhi handphone anda dengan sms dari skandal atau pasangan curang anda. Jika kantoi, maka melayanglah nyawa handphone anda. (nyawa anda pun mungkin akan melayang sekali).

10. Jika anda stress... Lemparlah handphone anda diatas tempat yang lembut dan empuk. Hal ini akan mengelakkan handphone anda dari patah hati/tulang belakang.


Hahaha...






Label:



xxNana Ashaxx



Older Post | Newer Post