Nana Ashaa ;)

+facebook

+twitter

+the boss

+stuffs

+home

+exchange links



Disclaimer



Hayy! I'm Intan Rabiatul Natasha a blogger from Klang, Selangor. I'm sorry if i took so much time to keep updating my blog. Currently studying at Unimas :D ;)

P/S:I am now a degree student.





Social Networks


Hello-hello



They Are Hot




Lots of Thanks


I gain this template from This awesome girl. The header was made by me using the Photoshop CS4. I got the awesome font from Dafont and the awesome photo from WHI ;)




Valuable Experience.


Assalamualaikum and Hello!



Holla.. Dah beberapa hari I tak post anything kan? Biasanya time cuti I active blogging. HAHA. It is because  I dah kerja.. YUP! I'm working.. tadaaaaa..

Although I hanya kerja di Kilang, tapi sesuangguhnya I dapat banyaaaak pengalaman baru. Macam-macamm ragam manusia I boleh nampak. Whatever it is.... It is funny to know. Biasalah Kilang, bukan semuanya Asli warganegara Malaysia kan? Tapi I boleh kenal ragam manusia dengan hanya bekerja. To me, working is something quite Awesome.. Rasa best bila dapat pegang duit hasil titik peluh sendiri.. But, through  experience working at factory, I can challenge myself to not repeat others mistakes.

Means?

Ye lah.. Org kerja kilang ni, terpksa kerja berjam-jam just untuk dapatkan gaji yang CIPUT. RM4 per hour. What theee...? Nowadays.. people always need a lots of money aite? Keperluan, keselesaan.. kemudahan..

Mama cakap...

"Jadikan pengalaman bekerja ni sebagai peringatan untuk masa depan"

That's true... takkan nak kerja kilang selama-lamanya kan? Impossible. I have my own ambition. A better occupation than this.

Hari pertama kerja kilang, GOD! I rasa letih sangat-sangat sampai tak terbangun keesokkan harinya untuk pergi kerja. Of course lah kan. That's the first time I kerja.. kaki rasa sengal... lenguh sebab lama sangat berdiri.. tapi lepas beberapa hari kerja I dah tak rasa letih sangat. HEHE.

Whatever it its.. this is the best moment that I will never forget.




xxNana Ashaxx



Older Post | Newer Post