Nana Ashaa ;)

+facebook

+twitter

+the boss

+stuffs

+home

+exchange links



Disclaimer



Hayy! I'm Intan Rabiatul Natasha a blogger from Klang, Selangor. I'm sorry if i took so much time to keep updating my blog. Currently studying at Unimas :D ;)

P/S:I am now a degree student.






Hello-hello





Lots of Thanks


I gain this template from This awesome girl. The header was made by me using the Photoshop CS4. I got the awesome font from Dafont and the awesome photo from WHI ;)




Tips Untuk Menjadi Kawan yang baik


Assalamualaikum and Hello!



Semua orang pun perlu ada dan menjadi kawan yang baik kan? Klau takde kawan sunyilah hidup kita.. Dan kalau boleh kalau jadi seorang kawan, kita kena elakkan sebarang sikap annoying, nak tahu macam mana nak elakkan diri dari menjadi annoying dan menjadi kawan yang baik dan berguna?

1. Sentiasa mendengar masalah dengan serious. Then kemukakan idea yang serious untuk atasi masalah kawan korang tu, heyy jangan nak buat laka-laka pulak ye? Ade yang kena hempukk karang.

2. Sentiasa layan kawan korang dengan baik. Kalau pun dia buat lawak yang tak berapa nak kelakor lah sangat.. Korang gelak lah sikit. tapi jangan nampak mcm buat2 kalau tak boleh nak gelak sekali pun korang senyum je :D.

3.Jangan kedekut untuk belanja kawan. Kawan korang akan rasa lebih dihargai jika korang belanja diorang. Baik punyer.. Haha

4. Sentiasa tolong kawan anda tak kira susah atau pun senang. Hey, dah nama kawan, kenalah tolong kan? Kalau kawan yang tak tolong ketika susah tu tapi ada ketika senang. Delete je lah mereke-mereka yang sebegitu dari hidup korang.

5. Cari persamaan minat dengan kawan korang. Yang penting kena ada keserasian.

6. Selalu luangkan masa bersama kawan korang, senang lah nak share citer.. tak payah nak nak kena cerita dari A-Z kan?

7. Apa yang penting dalam persahabatan, janganlah hipokrit dan bersikap suka tikam belakang. Tak aman dunia nih.

Semoga berjaya ;)


Label:



xxNana Ashaxx



Older Post | Newer Post