Nana Ashaa ;)

+facebook

+twitter

+the boss

+stuffs

+home

+exchange links



Disclaimer



Hayy! I'm Intan Rabiatul Natasha a blogger from Klang, Selangor. I'm sorry if i took so much time to keep updating my blog. Currently studying at Unimas :D ;)

P/S:I am now a degree student.





Social Networks


Hello-hello



They Are Hot




Lots of Thanks


I gain this template from This awesome girl. The header was made by me using the Photoshop CS4. I got the awesome font from Dafont and the awesome photo from WHI ;)




Adam & Hawa


Assalamualaikum and Hello!


Cover novel Adam&Hawa

First of all, hye korang sebab masih sudi berjalan ke mari.. I tahu makin hari blog i makin membosankan sebab tak berupdate selama berabad-abad. haha!  First time update setelah sekian lama merindui blog kesayangan ni..... I memilih tajuk Adam dan Hawa. Why? because I really love that drama. Diadaptasi dari novel karya Aisya Sofea. I jatuh cinta dengan drama ni sebab lakonan mantap dari Aaron Aziz and Nadia Nisaa.

Sebenarnya ni bukan kali pertama I tengok Nadia Nisaa berlakon.. tapi ini kali pertama i tengok dia membawa watak utama yg sangat membwa kesan dihati.. serious lakonan dia sangatlah mantap! mcm real pun ada.. dan bila dah digandingkan dengan watak yang dilakonkan oleh Aaron Aziz tu.. wahh! lagilah semangat membaranak tgk drama tu... hehe..

Nadya Nisaa

Drama adam dan hawa ini mengisahkan tentang Ain Hawani (Nadiya Nisaa), seorang remaja lepasan SPM yang bercita-cita untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat tinggi telah ditangkap basah bersama Adam (Aaron Aziz), seorang jejaka kacak yang terkenal dengan sikap ‘playboy’nya.
Semuanya bermula apabila Ain (Hawa) bekerja secara sambilan kerana menggantikan seorang guru bersalin di sebuah tadika milik kakak kepada Adam Mukhriz. Pertemuan yang pada awalnya membimbitkan perasaan suka Ain terhadap Adam telah bertukar kepada benci ekoran tragedi berkenaan.
Impian Ain Hawa untuk bergelar graduan  berjaya seakan berkecai apabila dia telah dipaksa untuk berkahwin dengan Adam bagi membersihkan nama baik keluarga.
Memilukan hati Ain adalah dengan sikap Adam yang mendiamkan diri seolah-olah tuduhan khalwat itu benar-benar berlaku, sedangkan
mereka rupanya telah difitnah oleh bekas teman wanita Adam yang cemburukan hubungan mereka sebagai kawan.
Sambungan sinopsis drama adam dan hawa astro, Apabila sudah bergelar suami isteri, Ain tak dapat menerima Adam yang bekerja sebagai juruterbang ini sebagai suami. Ditakdirkan, Ain berjaya melanjutkan pelajaran ke luar negeri dan mereka berpisah sehingga 8 tahun lamanya.
Selepas tempoh yang lama, di depan pintu Masjidil Haram di Kota Mekah, mereka bertemu semula. Adam masih menganggap Ain  sebagai seorang isteri yang sah, bagaimanapun Ain masih kekal dengan pendiriannya.
Apa yang akan terjadi seterusnya?

 Okay, bye... semoga bertemu kembali! :D



xxNana Ashaxx



Older Post | Newer Post