Nana Ashaa ;)

+facebook

+twitter

+the boss

+stuffs

+home

+exchange links



Disclaimer



Hayy! I'm Intan Rabiatul Natasha a blogger from Klang, Selangor. I'm sorry if i took so much time to keep updating my blog. Currently studying at Unimas :D ;)

P/S:I am now a degree student.






Hello-hello





Lots of Thanks


I gain this template from This awesome girl. The header was made by me using the Photoshop CS4. I got the awesome font from Dafont and the awesome photo from WHI ;)




Tutorial Buat Background Part Two


Assalamualaikum and Hello!


Tutorial Part One

Okay, dalam part one, kita dah belajar buat dengan Gimp kan? Kali  ni kita edit dengan Photoscape pulak.

Firstly bukak Photoscape---->Editor



Klik kat gambar untuk lebih jelas.

Then, kita dah boleh mula edit.

kalau nak edit ikut cara I.. boleh lah ikut cara ni.

Step 1. Klik kat home


then klik Filter. tak tahu kat mana filter tu?
tengok ni.


Then, klik kat Texture. Pilih la mana2 jenis texture yang korang nak. so, hasilnya akan jadi macam ni.

kalau tak puas hati, boleh tambah apa-apa yang korang suka macam nak cerahkan sikit ke apa ke..
kalau nak tukar kaler macam nak buat background banyak-banyak ke, korang boleh klik kat

Bright,Color sebelah Filter tu. Then klik, Colorize.
Kalau korang takfaham, boleh tanya kay? just comment ;) or tulis je kat Fibox.






xxNana Ashaxx



Older Post | Newer Post