Nana Ashaa ;)

+facebook

+twitter

+the boss

+stuffs

+home

+exchange links



Disclaimer



Hayy! I'm Intan Rabiatul Natasha a blogger from Klang, Selangor. I'm sorry if i took so much time to keep updating my blog. Currently studying at Unimas :D ;)

P/S:I am now a degree student.






Hello-hello





Lots of Thanks


I gain this template from This awesome girl. The header was made by me using the Photoshop CS4. I got the awesome font from Dafont and the awesome photo from WHI ;)




3 Tips Untuk Buat Blog Anda Lebih Baik


Assalamualaikum and Hello!


Lawa baju tu haha!


1. Pastikan blog anda load dengan pantas

Kalau blog anda penuh sangat dengan widget yang ntah hape-hape, kurangkan sikit. Maklumlah internet broadband Malaysia bukannya laju sangat. Jadi kalau page load lambat, lama-lama orang fed up jugak nak tunggu. Test sendiri dulu. Clearkan history,cookies dan segala apa dalam browser lepas tu cuba bukak blog sendiri. Laju ke x?
Kalau muka depan blog korang banyak sangat pos ( lebih daripada 5), kurangkan. Faktor ni memang paling banyak menyumbang kepada loading time yang lama.

2. Lagu dan muzik

Tak kisah lah korang nak letak atau tak kan, tapi I tak letak pun.. RIMAS sebab I suka bukak 2-3 tab blog yang berlainan. Jadi lah bunyi disko, ada yang letak lagu rock, lagu balada, lagu pop ape semua tah.. pening hah! Cuba korang bukak blog yang tetiba autoplay kan lagu yang pasang lagu yang kuat gegiler and lagu tuh lagu rancak? I buat apa? I terus tekan mute, haha! itu kalau I ada mood lah, kalau takde mood, I tekan CTRL+W.Amekkau! haha

3. Adsense & Nuffnang

Mungkin ada yang letak adsense kat blog masing2. Nuffnang tu memang sedia maklumlah. Google ade perisian yang canggih-canggih yang boleh kesan orang klik semata-mata nak klik ataupun sebab berminat dengan benda yang diklikkan tu. Jadi baik tak payah.
Biasanya kalau dia dah kesan, diorang kasi chance dulu. Tunggu nak dekat 100USD lepas tu baru bagi tau dah kena block. Kawan-kawan aku ada yang dah kena. Buang je Adsense tu dulu, bila traffic dah mantap dan dah tak payah bergantung kat ads klik baru letak Adsense balik.

Label:



xxNana Ashaxx



Older Post | Newer Post