Nana Ashaa ;)

+facebook

+twitter

+the boss

+stuffs

+home

+exchange links



Disclaimer



Hayy! I'm Intan Rabiatul Natasha a blogger from Klang, Selangor. I'm sorry if i took so much time to keep updating my blog. Currently studying at Unimas :D ;)

P/S:I am now a degree student.





Social Networks


Hello-hello



They Are Hot




Lots of Thanks


I gain this template from This awesome girl. The header was made by me using the Photoshop CS4. I got the awesome font from Dafont and the awesome photo from WHI ;)




KPOP Haters VS KPOP Lovers


Assalamualaikum and Hello!


Ramai Kan peminat K Pop? Tak kurang juga yang Tak minat kan?


I ada baca entry salah seorang blogger Malaysia, yang bertajuk "Perlu Ke MAKI K-pop?". Pada pendapat I, perlu ke pertahankan K-pop sangat?? Maaf maaf maaf dan maaf kalau ada sesiapa tersinggung dengan entry I kali ni.

I mengaku, I bukan K-Pop Lover, dan bukan juga K-Pop Hater. Hak masing-masing lah kan nak minat apa pun, macam I minat Greyson Chance.

Persoalan nya kali ni, Yes! I memang! Totally Upset dengan kebanyakan K-Pop lovers Malaysia. Harus ke korang maki-maki orang yang tak minat dan Bergelar K-Pop haters? Tindakan yang dibuat pula terlalu melulu.. I tahu, maybe topic ni ketinggalan, but, that's not the matter, the important matter now is Korang bersikap terlalu 'Menyanjung'.

Kenapa tak fikir pasal Palestin yang makin lama makin goyah tu? Tak de pula nak kisah pasal tu? Most of K-pop Lovers in Malaysia is Islam! And Most of them, sanggup membazirkan masa, dengan mencaci, memaki!

I terlalu sedih dengan situasi ni! I faham, perasaan korang yang sayang, sanjung orang-orang tertentu bila ada yang tak suka dengan apa yang korang minta tu. Tapi kenapa korang kena memaki? Tanpa usul periksa? Daripada korang bergaduh sesama Islam baik korang fikir pasal Yahudi Laknatullah tu!

Lagi satu, pernah dengar "budi bahasa budaya kita"? Pernah dengar pepatah, "monyet di hutan disusukan, anak sendiri mati kelaparan."

Kalau setakat menyanyi dan menari, artis kita pun boleh kan? Malahan, Artis kita pon dah menempa nama di pentas antarabangsa, kenapa pulak kita bersikap sebegini? Artis malaysia kebanyakannya berbakat besar! Kalau nak cari artis yang boleh manyanyi dan menari, Stacy pon ada kriteria tu..

I hanya ulas apa yang I dah baca, bukan bertujuan nak cari NanaAsha Haters ye.. I rasa semua orang kena sedar dalam hal ni.

Oh ya, I minat Mila.. Dato' Siti, Faizal Tahir.. Apa salahnya sokong orang kita??


xxNana Ashaxx



Older Post | Newer Post